Cautare

1628 de rezultate pentru "declaratia papei francisc" (2.83 secunde)
Dezvaluirile Papei despre Iisus risca sa arunce in aer lumea crestina Inainte de a demisiona din functia papala, Benedict al XVI-lea a facut mai multe anunturi care risca sa arunce in aer crestinatatea despre venirea Mantuitorului pe Pamant.
In Apus, sarbatoarea este adoptata in timpul papei Serghie I (687-701). Data de 8 septembrie, aleasa pentru praznuire, reprezinta ziua sfintirii unei biserici dedicate Fecioarei Maria, construita la Ierusalim de imparateasa Eudoxia, la inceputul secolului al V-lea.
Puterea Papei si a Episcopilor Conducerea Bisericii Crestine este si ea supusa unor mici diferente intre catolicism si ortodoxism. De exemplu, in religia catolica, Papa este considerat capul Bisericii Catolice, avand cea mai mare functie si putere in aceasta confesiune.
Imparatul bizantin Foca (602-615) a daruit cladirea papei Bonifaciu (608-615) care in anul 609 a transformat-o in biserica crestina. In absida centrala a fost ridicat un altar, avand incadrata deasupra o icoana a Fecioarei cu Pruncul.
A sprijinit cultele religioase pentru a-si redobandi rolul si locul pe le-au avut in viata societatii romanesti, a militat pentru reintrarea in legalitate a Bisericii Greco-Catolice, pentru restabilirea relatiilor diplomatice cu Vaticanul, a pregatit inca din anul 1991 vizita Papei Ioan Paul al II-lea in tara noastra, s-a implicat decisiv in buna organizare a Festivalului George Enescu incepand cu anul 1991 si a avut un aport considerabil la infiintarea Institutului Cultural Roman.
Pentru a pune in aplicare planul sau de unire a teritoriilor locuite de romani, voievodul adera la Liga Sfanta, o coalitie antiotomana de state, constituita din ordinul Papei Clement al VIII-lea.
Cu toate acestea, secretul lui a fost dezvaluit multumita unei analize efectuate la mai bine de 500 de ani dupa ce acesta a fost ascuns de ochii Papei Iulius al II-lea chiar in trupul lui Dumnezeu.
Suveranul pontif ar fi pus trei cardinali sa alcatuiasca un raport privind scurgerea de inforatii si bresa de securitate care au dus la izbucnirea scandalului "VatiLeaks", cand sute de e-mailuri personale ale Papei si ale mai multor clerici au fost publicate.
al XVII-lea au trecut la greco-catolicism (uniati), recunoscind suprematia Papei de la Roma. Galitia, spre deosebire de Rutenia, se caracterizeaza printr-o rusofobie ajunsa la paroxism.
Unul din cazuri ar fi cel al papei Sergiu al III-lea (904-911), care ar fi fost amantul atat al senatoarei Teodora (870-916), cat si al fiicei acesteia, Marozia.
Care, fireste, a si inceput sa fie speculat electoral de Tudor, cel care s-a grabit sa declare ca "ar fi a doua oara cand giulgiul paraseste Italia, si ca, dupa vizita Papei Ioan Paul al II-lea, acesta este al doilea mare eveniment religios petrecut in Romania la cumpana dintre milenii"!
Mai religiosi decat supusii Papei, mai religiosi decat turcii… Dar oare chiar sunt atat de religiosi? Adica nu este paradoxal ca o tara, in care coruptia este ca la ea acasa, sa aiba si puterea de a crede in forta divina mult mai mult decat europenii?
Chipul \nnobilat de suferinta al Papei Ioan Paul al II-lea, care \n era comunicatiilor planetare a tutelat galaxia vizualului, este emblematic pentru suferintele majoritatii pamantenilor, iar vointa sa de a trai si de a actiona, \nvingandu-si destinul, cu eforturi supraomenesti, este pe cat de impresionanta pe atat de energizanta.
In valtoarea rapirilor, a luptei anticoruptie, a starii de sanatate a Papei ori a alegerilor de primar in Bucuresti, o stire despre drama unei familii de romani a trecut aproape neobservata.
Florilegiului impresionant de superlative care au insotit in ultimele zile plecarea din lumea vremelnica a Papei Ioan Paul al II-lea i se poate adauga si constatarea, pe cat de prozaica, pe atat de tulburatoare:
Dupa tristetea de zilele trecute, provocata de moartea Papei Paul al Doilea, oamenii au demonstrat ca durerea si bucuria sunt doar stari ale spiritului, atingand sufletul doar atunci cand evenimentele (fericite sau nu) te ating personal.
Rapirea jurnalistilor romani la Bagdad, moartea Papei, casatoria lui Charles ne-au indepartat de la realitatea politica interna. Stirea saptaminii a fost evident aceea ca va avea loc o remaniere de guvern in mai/iunie.
Rapirea jurnalistilor romani la Bagdad, moartea Papei, casatoria lui Charles ne-au indepartat de la realitatea politica interna. Stirea saptaminii a fost evident aceea ca va avea loc o remaniere de guvern in mai/iunie.
Moartea papei, soarta celor trei ziaristi sechestrati in Irak ori prinderea lui Gregorian Bivolaru ne-au rapit mediatic un eveniment care, dus la bun sfarsit, ar putea schimba soarta Romaniei contemporane.
La fel de indecente ca in cazul Papei, la fel de indecente ca in cazul crizei jurnalistilor romani - criza care o ia de la capat, in sensul ca, in lipsa informatiilor oficiale, au reinceput sa fie facute, de-a valma, speculatii -, asadar, indecente, camerele de filmat au "prins” momentele de "profunda” piosenie.
google-analytics.com